середу, 2 грудня 2015 р.

Міксіке в нашому районі



                                         

 
       Міксіке ( у перекладі з естонської означає «чомучка») - це освітнє середовище, яке надає можливість вчителям , учням і батькам взяти участь в змаганнях серед учнів школи , між учнями різних шкіл, а також між школами різних країн Європи.  
   Декілька років поспіль під час Тижня математики у школі проходив конкурс усного  рахунку. Для його проведення готувалося багато роздавального матеріалу, тому  кожний учасник  отримував 100 прикладів на додавання, 100 прикладів на віднімання, а потім – на множення і ділення у своїй віковій категорії. Відповідної підготовки потребувало і тренування до конкурсу. А перевірити роботи…
        Багато проблем вирішило освітнє онлайн-середовище Міксіке, що дає можливість провести змагання по усному математичному рахунку в режимі онлайн.  Тренування – у будь-який час, зручний для дитини, вдома чи в школі, і стільки разів – скільки витримає. Приклади – відповідно до віку, від простого до складного. Можна побачити помилки, проаналізувати їх, щоб не допустити наступного разу. Можна порівняти свої досягнення сьогодні і завтра, цього разу і попереднього, успіхи свої і однокласників.
 У цьому навчальному році ми вперше беремо участь у змаганні з усного математичного рахунку  Прангліміне серед 460 учасників області та 10085 учасників в Україні, що проходить в режимі онлайн на освітньому сайті Міксіке.
        88 юних віртуозів усних обчислень з Мурованокуриловецької школи-гімназії  №1 та 10 із села Вербовець взяли участь у конкурсі з усного математичного рахунку Прангліміне, що проводиться на освітньому сайті Міксіке.  Кожен учень  протягом 20 хвилин  в режимі онлайн випробовував своє вміння виконувати усні обчислення .   Є вже перші успіхи  - команди 5А та 11-Б класу Мурованокуриловецької школи-гімназії  ввійшли до першої десятки України  кращих результатів серед класів.
   А в особистому заліку учасників Вінницької області  Ростислав Козловський  є першим серед всіх учасників району та десятим в області, Назар Маркітан зайняв 2 місце серед третьокласників, Володимир Гевко очолює список четверокласників , а 9-класників, Максим Гевко- перший, а Ярослав Гурман  - другий  серед учнів 11-х класів. Високих результатів, набравши багато балів, досягли Платаш Олександр, Корначук Олеся, Козловська Аліса, Процишин Вадим, Шевчук Ірина, Білик Аліна, Базишена Вікторія, Міхалевська Олександра, Білик Валентин, Росоха Діана…Ми, вчителі школи-гімназії, Серветник В.Г., Мельник Л.І., Войтко Л.В. пишаємося своїми вихованцями
   Конкурс сподобався всім. Тепер учні беруть участь в другому етапі Всеукраїнського конкурсу.
 Вітаємо переможців  і бажаємо в проекті Міксіке подальших успіхів !


Людмила Мельник                   вчитель математики  НВК «СЗШ І-ІІІ                
                                                      ступенів №1-гімназія»  смт. Муровані Курилівці 

   

Немає коментарів:

Дописати коментар